Linkbuilding

Het zou zomaar zo kunnen zijn dat jij al enige tijd de trotse eigenaar bent van een website die is gericht op Amsterdam. Op je website geef je allerlei informatie over Amsterdam, toeristische informatie, over waar je het beste kunt slapen, en naar welke musea je het beste kunt gaan, maar ook waar je heerlijk kunt eten, en in welke parken je rustig kunt vertoeven. Je bent al lang met de website bezig, maar vooralsnog komen er maar weinig bezoekers op jouw website. Je hebt een aantal weken met je handen in het haar gezeten, omdat je geen idee hebt hoe je voor meer bezoekers kunt gaan zorgen. Gelukkig kan dit artikel je hierbij gaan helpen.

Hoe kun je meer bezoekers gaan krijgen met linkbuilding?
Er zijn natuurlijk verschillende manieren hoe je meer bezoekers kunt gaan krijgen op je website, maar in dit artikel bespreken we graag één manier die gegarandeerd werkt. Uiteraard moet je er ook wat tijd en energie insteken, maar dan gaat het op lange termijn zeker werken. We hebben het natuurlijk over linkbuilding. Maar wat is linkbuilding precies? Met linkbuilding zorg je eigenlijk voor een netwerk van links die naar jouw website leiden op andere websites, op websites die dus niet van jou zijn, maar die wel gelinkt zijn aan de voor jou relevante zoekwoorden. Zeker als je bijvoorbeeld een website hebt over Amsterdam.

Met linkbuilding zorg je er dus voor dat op zoveel mogelijk andere websites een link naar jouw website is te vinden. Dit moet je zorgvuldig gaan opbouwen, want het is natuurlijk wel belangrijk dat links naar jouw website op basis van voor jou relevante zoekwoorden op goede en ook relevante websites belanden. Vaak willen de eigenaren van deze websites hier iets voor terug en kun je niet zomaar gratis op een website belanden, omdat iemand dan ook weer traffic verliest, een bezoeker verlaat dan zijn of haar website. Het beste is dus om links uit te wisselen. Jij kunt dan een link van zijn website weer op een van jouw websites gaan plaatsen.

Wat heb je uiteindelijk aan linkbuilding?
Op deze manier kun je elkaar enorm helpen. Misschien vraag je je nu af wat je precies hebt aan linkbuilding. Door een netwerk van links op externe websites op te bouwen die allemaal naar jouw website leiden, zul je hoger in de zoekresultaten van een zoekmachine als Google gaan belanden en zo zul je dus meer traffic genereren op jouw website. Zeker als je een website hebt over Amsterdam, dan kun jij je met linkbuilding gaan richten op het plaatsen van links op externe websites die ook letterlijk een link met Amsterdam hebben. Zo komen er bezoekers die echt gericht op zoek zijn naar informatie over Amsterdam op jouw website.

Heb je nu een goed idee van wat linkbuilding precies is en hoe je dit het beste kunt toepassen op een website gericht op Amsterdam en de omgeving? We denken het wel. Linkbuilding is echt een goede manier, misschien wel een van de beste manieren, om meer traffic te krijgen.